Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Valtteri Juujärvi

 
Valtteri Juujärvi on fiktiivinen hahmo potentiaalisista Lappiin muuttajista 2040-luvulla.

 
Valtteri Juujärvi Valtteri Juujärvi on 35-vuotias syntyjään lappilainen mies, joka viidentoista vuoden ulkomailla asumisen jälkeen muutti takaisin kotiseudulleen.

Valtteri lähti parikymppisenä ulkomaille opiskelemaan Artificial Intelligence -insinööriksi. Hän työskenteli jo opiskelujen ohessa kansainvälisessä keinoälysovelluksia kehittävässä yrityksessä. Vaikka älykkäät sovellukset mahdollistivat asiakastapaamiset ja bisnesneuvottelut ympäri maapalloa, joutui hän kuitenkin matkustamaan paljon. Bisnesmaailmassa oli edelleen käytäntönä sopia isoista sopimuksista ja kaupoista virtuaalitilan sijaan oikean pöydän ääressä. Tällä tavoin voitiin varmistaa, että molemmat osapuolet olivat oikei-ta ihmisiä eivätkä botteja.

Pidemmällä lomajaksolla Valtterilla oli ollut aikaa miettiä, mitä hän haluaisi tehdä tulevaisuudessa ja millainen elämä tekisi hänet onnelliseksi. Kiireinen mies ei ollut löytänyt pysyvää kumppania ja hänestä olikin alkanut tuntua siltä, että kumppanin löytäminen vaatisi isomman elämänmuutoksen. Myös kuvat hänen lapsuudenkotinsa pihassa kirmaavista sisarusten lapsista oli herättänyt toiveen omasta perheestä.

Kun Valtteri oli saanut huomattavan bonuksen tekemästään kaupasta, oli hän ruvennut valmistelemaan muuttoa Lappiin. Hän oli myynyt asuntonsa ja muun tarpeettoman omaisuutensa, irtisanoutunut työpaikastaan ja kysynyt vanhemmiltaan, voisiko hän muuttaa heidän mökilleen asumaan. Varsin pian Valtteri istuikin tutussa mökkirannassa nauttimassa loppukesän ilta-auringosta.

Nyt, kun aikaa on, Valtteri on alkanut perehtyä Lapin eri toimialojen tilanteeseen. Hän on huomannut, että matkailu on edelleen voimissaan pohjoisilla alueilla. Matkailualalla menestyminen ja kilpailijoista erottautuminen edellyttää uudenlaista liiketoimintakonseptia, mutta maailmalla matkanneelle keinoälyosaajalle tällainen haaste olisi mitä mainioin. Lähiaikoina Valtteri aikoo kuitenkin keskittyä kalastamiseen ja luonnossa liikkumiseen. Hyppäys siitä, että naapurikorttelin ostoskeskuksesta sai kaiken tarvittavan ja nyt ruoan sai järvestä ja metsästä ja muut tarvikkeet 20 kilometrin päässä sijaitsevasta "lähikaupasta", vaati totuttautumista.

 

Käythän tutustumassa myös muihin potentiaalisiin Lapiin muuttajiin!