Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Mei Wu


Mei Wu on fiktiivinen hahmo potentiaalisista Lappiin muuttajista 2040-luvulla.
 
Mei Wu Mei Wu on 26-vuotias kiinalainen
nainen. Hän tuli vuosi sitten Lappiin opiskelemaan hyvinvointi- ja terveysalaa. Mei'llä on suomalais-kiinalainen mies, jonka isä on suomalainen ja äiti kiinalainen.

Lomaillessaan Lapissa pariskunta oli päättänyt, että he muuttavat Lappiin heti, kun mies valmistuu lääkäriksi. He olivat ihastuneet alueen puhtaaseen luontoon ja laadukkaisiin palveluihin. Lisäksi he tiesivät, että suomen- ja kiinankieltä puhuva lääkäri otettaisiin ilomielin vastaan alueella, joka edelleen oli kiinalaisten matkailijoiden suosiossa.

Mei on Kiinassa kouluttautunut hermoratahierojaksi, mutta nuorena puhjenneen reuman vuoksi hän ei voi enää työskennellä hierojana. Lapin lomalla Mei kävi kylmähoidossa ja innostui sitä myötä hakeutumaan hyvinvointi- ja terveysalalle myös uudessa kotimaassaan, jossa on saatavilla aitoa puhdasta ilmaa ja vettä. Hän erikoistuu kylmähoitojen lisäksi happi- ja vesihoitoihin, joissa hän voi hyödyntää aiempaa koulutustaan ja jotka eivät vaadi fyysistä voimaa. Mei suunnittelee perustavansa miehensä kanssa yrityksen, joka tarjoaa hyvinvointipalveluja sekä paikallisväestölle että matkailijoille.

Mei on aktiivijäsen Lappi-Kiina -seurassa, joka tukee erityisesti lappilaisten ja kiinalaisten nuorten kohtaamista. Seura muun muassa järjestää leirejä, joissa yhteisillä virtuaaliopintojaksoilla olleet nuoret pääsevät tapaamaan toisensa kasvokkain. Toiminnalla haluttiin madaltaa kulttuurien välisiä raja-aitoja sekä edistää potentiaalisia tulevaisuuden yrittäjäkumppanuuksia. Lapin teollisuus- ja kaivosklusterien toimijat olivat nähneet seuran toiminnassa oivan mahdollisuuden houkutella toimialoille nuoria, vastavalmistuneita työntekijöitä korkeasta insinööriosaamisestaan tunnetusta maasta. Yhteistyön tiivistämiseksi teollisuus- ja kaivosklusterit olivat ryhtyneet Lappi-Kiina -seuran kummiklustereiksi. Onnistuneen yhteistyön ansiosta Lapin ja Kiinan välille oli kehitetty uravaihto-ohjelma, joka mahdollisti muutamasta kuukaudesta vuoteen kestävät uravaihdot eri alojen osaajille.

Lappi ja sen mutkattomat ja hyvin kansainväliset ihmiset ovat valloittaneet Mei'n sydämen, mutta hän kaipaa Kiinassa asuvaa perhettään. Eri puolilla maailmaa asuviin kavereihin ja sukulaisiin hän pitää yhteyttä virtuaalisesti ja he ovat myös käyneet vierailulla Lapissa. Vanhempiaan hän kuitenkin toivoisi näkevänsä enemmän. Mei onkin ryhtynyt järjestelemään sekä omien että miehensä vanhempien muuttoa Lappiin. Molempien vanhemmat ovat kertoneet haluavansa asua lähellä lapsiaan, jos pariskunnan suunnitelma perheen perustamisesta toteutuu. Mei'llä ja hänen miehellään ei ole sisaruksia, mutta he toivovat itse saavansa useamman kuin yhden lapsen. Kaksi lasta, tyttö ja poika, olisivat pariskunnan unelmien täyttymys.

 

Käythän tutustumassa myös muihin potentiaalisiin Lapiin muuttajiin!