Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Marco Placci


Marco Placci on fiktiivinen hahmo potentiaalisista Lappiin muuttajista 2040-luvulla.

 
Marco Placci Marco Placci on 55-vuotias italialainen mies.
Hän muutti Lappiin viisi vuotta sitten nauttimaan puhtaasta ja raikkaasta pohjoisen ilmasta ja tehdäkseen töitä lähinnä harrastusmielessä.

Marcolla oli ollut menestyksekäs ura Italiassa ja hänelle oli kertynyt säästöjä, jotka mahdollistivat huolettoman elämän. Muutama vuosi aiemmin Marco oli jäänyt leskeksi ja hänen mielessään oli alkanut kyteä ajatus muutosta revontulien ja keskiyönauringon maahan. Hän oli viettänyt perheensä kanssa useita lomia liikemiestuttavansa omistamassa lomakylässä Lapissa, joten hänellä oli mielestään varsin vankka kokemus siitä, millaista elämä voisi parhaimmillaan Lapissa olla. Lapset perheineen pärjäisivät Italiassa, sillä heillä oli siellä tukenaan sukulaiset ja ystävät.

Maanviljelijän poikana Marcolla oli haave, että jonain päivänä hänelle olisi oma maatila. Perheen kotitilan pitämistä oli jatkanut hänen isoveljensä, joten Marcon oli pitänyt suuntautua muihin töihin. Sopiva maatila löytyikin helposti Lapista. Kaksi ensimmäistä vuotta Marco kasvatti erilaisia vihanneksia ja yrttejä omaksi ilokseen. Lisäksi hän liikkui paljon luonnossa ja keräsi sieniä, marjoja ja muita luonnonantimia. Kun elämä alkoi käydä liian verkkaiseksi, Marco haki paikallisen logistiikkayrityksen vientijohtajan paikkaa. Hän sai paikan ja ryhtyi samoihin aikoihin perustamaan myös omaa yritystä. Hän alkoi myydä kasvattamiaan yrttejä globaaleille markkinoille. Pian hän laajensi tuotevalikoimaa lappilaisiin marjoihin ja palkkasi avukseen muutaman työntekijän.

Monenlainen liiketoiminta oli aluksi herättänyt kysymyksiä paikallisessa väestössä. Liikkui jopa huhuja, että italialaisella "rahamiehellä" olisi yhteyksiä mafiaan. Marco ei huhuista välittänyt. Elämä Lapissa oli mukavaa ja tulevaisuus näytti valoisalta. Marco oli tutustunut naapurikunnan kuvataiteilijanaiseen, jonka töitä hän oli ihaillut jo vuosia sitten Lapin lomillaan. Molemmat kaipasivat ihmistä, jonka kanssa voisi liikkua luonnossa, nauttia hyvästä ruoasta ja ihan vain keskustella. Kemiat olivat kohdanneet ja pikku hiljaa he viettivät yhä enemmän aikaa keskenään. Myös Marcon lapset perheineen vierailivat isänsä luona erityisesti kesäisin; Italian kesät olivat nykyään niin tukalan kuumia, että ihmiset hakeutuivat viileämpiin maihin lepäämään. Lapin majoituskapasiteetti olikin koetuksella kesäisin, kun lepomatkailijoiden määrä kasvoi vuosi vuodelta.

 

Käythän tutustumassa myös muihin potentiaalisiin Lapiin muuttajiin!