Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
Lapset pitkospuilla
 

Lapin muuttajat 2040

Katsaus Lapin muuttoliikkeeseen -selvityksessä esitellään viisi fiktiivistä potentiaalista Lappiin muuttajaa 2040-luvulla. Koska selvityksessä paneudutaan kuvaamaan monipuolisesti Lapin muuttoliikkeen nykytilannetta, on hahmojen tarkoituksena herättää keskustelua siitä, millaisia voisivat olla potentiaaliset Lappiin muuttajat kauempana tulevaisuudessa.

Lapin ennakointitoiminnassa on totuttu käyttämään luovia menetelmiä, joiden tavoitteena on luoda mielenkiintoisia ja keskustelua herättäviä tuloksia. Tätä tavoiteltiin myös tulevaisuuden muuttajatyyppien muodostamisessa. Lapin ennakointivastaavat osallistuivat työpajaan, jossa he yhdessä loivat muuttajapersoonia alustavasti ideoitujen piirteiden perusteella. Pohjana ideoinnille toimivat myös Pohjoisen näkymät 2040 -skenaariot, joista nousi laajempia ilmiöitä potentiaalisten muuttajien tarkasteluun. Tärkeimmiksi ilmiöiksi, jotka voisivat vaikuttaa positiivisesti Lappiin suuntautuvaan muuttoliikkeeseen nostettiin globalisaatio ja sen vastapainona lokalisaatio, digitalisaatio, etätyö, luonnonvarojen hyödyntäminen, yrittäjyys, Kiina-ilmiö, ilmastopakolaisuus, puhdas ympäristö ja paluumuutto. Työpajan tulosten pohjalta persoonille muotoiltiin tarinat, jotka on maustettu ripauksella Lapin outoa taikaa ja aitoa hulluutta.

Pääset tutustumaan näihin mielenkiintoisiin ja helposti lähestyttäviin fiktiivisiin persooniin alla olevien kuvalinkkien kautta. Klikkaa ja lue, miten Marco, Sara, Valtteri, Mei ja Oladele päätyivät Lappiin 2040-luvulla!

 
  Marco Placci Sara Stansgård
Valtteri Juujärvi
 Marco Placci
 Sara Stansgård
 Valtteri Juujärvi
  Mei Wu  Oladele Orisaguna
 Mei Wu
 Oladele Orisaguna