Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 
Etumatka - Tiedolla tulosta

Lapin ammattikorkeakoulu kutsuu Teidät mukaan Etumatka - tiedolla tulosta -projektin toimintaan. Projektissa kokeillaan yhdessä yritysten kanssa uudenlaisia tapoja kehittää toimintaa data-analytiikan ja yhteistyön avulla.


Projekti hakee juuri nyt lappilaisia yrityksiä / yritysryhmiä mukaan haastamaan perinteisiä ajattelumalleja ja totuttuja liiketoiminnan työ- ja analyysimenetelmiä, ja ratkomaan oman toimintaympäristön haasteita ennakointimenetelmiä, määrällistä dataa ja analytiikkaa yhdistäviin työpajoihin yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden kanssa.


Jos koette, että tässä voisi olla seuraava kehittämisen paikka, mukaan pääsee
ottamalla yhteyttä Jenniin: jenni.kemi[a]lapinamk.fi tai 040 4829 434

Osallistuminen on maksutonta . Työpajojen tulokset ovat yritysten hyödynnettävissä.

Lue lisää projektista: https://etumatka.wixsite.com/tiedollatulosta

 

Erätauko -keskustelu hyvästä elämästä Lapin maaseudulla v. 2030

Ilmoittaudu oheisesta linkistä https://fi.surveymonkey.com/r/Hirvas tai hanna-leena.pesonen@lapinliitto.fi. Lisätietoja saat Hanna-Leenalta p: 040 1861455.

 

Kutsun tekstiversion ja pdf löydät seuraavasta osoitteesta: https://ennakointi.wordpress.com/eratauko-keskustelu-hyvasta-elamasta-lapin-maaseudulla-v-2030/

Lapin alueelliset kehitysnäkymät - Elinvoima lisääntyy Lapissa

Vahva taloustilanne ja maailmankaupan hyvä veto näkyvät lappilaisyritysten tunnusluvuissa. Kova kasvu osoittaa, että vientivetoisella teollisuudella ja palveluvaltaisella matkailulla on kysyntää ja vetovoimaa kansainvälisesti. 

Luonnonvarojen kestävän käytön turvaaminen edellyttää, että huomioidaan eri elinkeinot, luonnonvarojen käyttö ja luonnonsuojelu sekä panostetaan riittävästi yhteensovittamiseen. Kiertotaloudesta ja teollisuuden sivuvirtojen hyödyntämisestä on nousemassa Lapille uutta ympäristöliiketoimintaa. Toimivien kaivosten tilanne on vakaa ja yhtiöt ovat investoinneillaan turvanneet toimintojensa jatkumisen vuosiksi. Lappiin suunnitellut suurhankkeet tulevat lisäämään entisestään Lapin satamien tarpeita sekä tie- ja ratayhteyksien kehittämistarpeita. Suurteollisuus ja kasvava matkailu ovat merkittäviä perustekijöitä kuljetusvirtojen kasvuun. Matkailun vahva kasvu näkyy koko Lapin alueelle ja kasvun ennustetaan jatkuvan.

Elinkeinoelämän vireys sekä vireillä olevat investointi- ja rakennushankkeet heijastuvat työvoiman kysyntänä ja työllisyyden paranemisena. Osaajien saatavuus on tiedostettu laajasti kasvua rajoittavaksi riskitekijäksi.

 

Tänään 10.10.2018 julkaistusta Alueelliset kehitysnäkymät -katsauksesta lisää:
Lapin ELY-keskuksen tiedote
Lapin alueelliset kehitysnäkymät (Lapin luotsi)  
Koko maan katsaus
Alueelliset kehitysnäkymät 2/2018 (TEM Alueelliset kehitysnäkymät) 
Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 10.10.2018


 

 

Ennakointihytti - keskustelua ja ajatuksia ennakoinnista

Tulevaisuus Lapista -ennakointi uudessa maakunnassa hanke (ESR) on avannut Ennakointihytti -blogin. Blogi käsittelee erilaisia tulevaisuuden trendejä Lapin toimintaympäristön näkökulmasta.

 

Blogissa on tällä hetkellä kaksi kirjoitusta:

Teknologia maaseutukehityksen mahdollistajana

-kirjoitus käsittelee teknologian mahdollistamaa maaseutukehitystä erityisesti työpaikkojen, palveluiden, sekä tuotevalikoimien osalta. Kirjoitus pohtii sitä, voiko teknologia kääntää kaupungistumisen trendin maaseudun hyväksi.

Eräänä aamuna tulevaisuuden Lapissa...

-kirjoitus on Lapin visioon ja Lappi sopimukseen perustuva kuvitelma siitä, minkälaiselta tavallisen lappilaisen elämä voisi näyttää tulevaisuudessa.Tämä tarinan muotoon puettu Visio esitettiin SITRA:n Finnsight Visiofestillä Heurekassa 26.9. yhtenä näkökulmana Lapin Visioon.

Kestävä vedenkäyttö ja tulevaisuuden mahdollisuudet - Rovaniemen paikallistilaisuus

Kestävä vedenkäyttö ja tulevaisuuden mahdollisuudet - Rovaniemen paikallistilaisuus

 

Aika: 7.9.2018 klo 8.30-11.00

Paikka: Rovaniemen kaupunginkirjasto, alakerran kokoushuone (Jorma Eton tie 6, 96100 Rovaniemi)

 

 

Vesi on elintärkeää ja sen kohtalo vaikuttaa suuresti maapallomme tulevaisuuteen. Mikä on vedenkäytön tilanne nyt ja miten voimme yhdessä vaikuttaa sen tulevaisuuteen? Tilaisuudessa opit vesivastuusta, vesijalanjäljestä sekä vedenkäytöstä globaalista näkökulmasta.

Lapin liitto järjestää paikallistilaisuuden kansallisen ennakointiverkoston ja Luonnonvarakeskuksen Foresight Friday-tilaisuudesta. Paikallistilaisuudessa seurataan etänä Helsingissä järjestettävää tilaisuutta ja keskustellaan vastuullisesta vedenkäytöstä tulevaisuuden Lapissa. Keskustelun antia hyödynnetään Lapin kehittämisen suunnittelussa. Paikallista keskustelua ohjaavat Hanna-Leena Pesonen ja Antti Rajala Lapin liitosta.

Ohjelma

8.30                     Aamukahvit ja pientä purtavaa

9.00                     Tervetuloa

                             Kaisa Oksanen, VNK

9.05                     Johdatus päivän teemaan ja vesivastuustrategian valmisteluun

                            Johanna Kohl LUKE & Kirsi Usva LUKE

9.15                     Globaalit vesihaasteet ja Suomi

                            Suvi Sojamo Aalto-yliopisto

9.45                     Kokemuksia vastuullisen vedenkäytön arvioimisesta

                            Helena Wessman-Jääskeläinen VTT

                            Kommenttipuheenvuoro

10.15                   Paikalliskeskustelu: Vastuullinen vedenkäyttö tulevaisuuden Lapissa – eväitä  kestävään kehittämiseen

                            Hanna-Leena Pesonen Lapin liitto & Antti Rajala Lapin liitto

11.00                   Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuuteen mahtuu 35 osallistujaa. Pyydämme ilmoittautumaan oheisesta linkistä 5.9.2018 mennessä.

 

Näytetään tulokset 11 - 15 / 138
Merkintöjä per sivu
Sivu 28