Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 
Lappi - Kasvun keskus -tapahtuman materiaali

5.4.2019 Luontokeskus Naavassa järjestetty Lappi - Kasvun keskus -tapahtuman materiaali on nyt saatavilla alla olevista linkeistä:

Timo Aron esitysmateriaali

Kooste iltapäivän keskusteluista

Lappi lukuina -taskutilasto päivitetty

Lappi lukuina on tiivis taskutilasto, joka kokoaa yhteen muutamia keskeisiä lukuja Lapista.

Aineiston nettiversio löytyy linkin kautta.

Paperiversioita saa tarvittaessa Lapin liitosta.

Kansainvälisen matkailun lisäksi myös kotimaan matkailu kasvaa Lapissa

Rekisteröityneiden yöpymisten tilaston perusteella on näyttänyt, että kotimaan matkailun kehitys Lapissa polkisi lähes paikallaan kansainvälisen matkailun kehittyessä vahvasti. Virallisen tilastoinnin piiriin kuuluvat majoitusliikkeet, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa, joten tilasto on puutteellinen. Suomalaisten matkailu -tutkimus täydentää tietoja kotimaisen matkailun osalta, tarkastelu ei rajoitu vain rekisteröityvään kapasiteettiin.

Ennakkotietojen mukaan vuonna 2018 Lappiin tehtiin  1 950 000 kotimaista matkaa , mikä on n. 60 000 matkaa enemmänkuin edellisenä vuonna (+3 %). Lappiin suuntautuvien kotimaan matkojen määrä oli vielä voimakkaammassa kasvussa 2016-2017 (+7 %). Kasvu on ollut selkeästi nopeampaa kuin maassa keskimäärin.

Erityisesti maksullisen yöpymisen sisältävien matkojen määrä on ollut kasvussa, edelliseen vuoteen verrattuna näiden matkojen määrä kasvoi 10 %. Sen sijaan ilmaismajoituksen sisältävien matkojen määrä jopa väheni hieman.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen Suomalaisten matkailu -tutkimuksen ennakkotietoihin. Tilasto kootaan puhelinhaastattelututkimuksella, kuukausittainen otos on 2 350 Suomessa asuvaa 15-84-vuotiasta henkilöä. Otos on yhteinen kuluttajabarometrin kanssa.

http://luotsi.lappi.fi/kuvaajat-matkailu

Ennakoinnin pikakurssi - Osa I: Johdatus ennakointiin


Tulevaisuus Lapista – Ennakointi uudessa maakunnassa –hankkeen yhteydessä toteutetaan videosarja nimellä Ennakoinnin pikakurssi. Videosarjan tarkoituksena on avata ja selkeyttää ennakoinnin peruskäsitteitä. Videoiden valmistuttua, tallenteet ovat kaikkien katsottavissa Lapin luotsi sivuston kautta. Tallenteet tulevat olemaan noin 10-20 minuutin pituisia.

Ennakoinnin pikakurssin - Osa 1: Johdatus ennakointiin on nyt katsottavissa.
Ensimmäinen video käsittelee seuraavia asioita:
- Miksi tutkia tulevaisuutta?
- Mitä tulevaisuuksien tutkiminen on?
- Tasapainon saavuttaminen ennakoinnissa
- Mahdollisuudet ja uhat

Etumatka - Tiedolla tulosta

Lapin ammattikorkeakoulu kutsuu Teidät mukaan Etumatka - tiedolla tulosta -projektin toimintaan. Projektissa kokeillaan yhdessä yritysten kanssa uudenlaisia tapoja kehittää toimintaa data-analytiikan ja yhteistyön avulla.


Projekti hakee juuri nyt lappilaisia yrityksiä / yritysryhmiä mukaan haastamaan perinteisiä ajattelumalleja ja totuttuja liiketoiminnan työ- ja analyysimenetelmiä, ja ratkomaan oman toimintaympäristön haasteita ennakointimenetelmiä, määrällistä dataa ja analytiikkaa yhdistäviin työpajoihin yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden kanssa.


Jos koette, että tässä voisi olla seuraava kehittämisen paikka, mukaan pääsee
ottamalla yhteyttä Jenniin: jenni.kemi[a]lapinamk.fi tai 040 4829 434

Osallistuminen on maksutonta . Työpajojen tulokset ovat yritysten hyödynnettävissä.

Lue lisää projektista: https://etumatka.wixsite.com/tiedollatulosta

 

Näytetään tulokset 6 - 10 / 137
Merkintöjä per sivu
Sivu 28