Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 
EnnakointiAreena 22.11.2017 Rovaniemellä


22.11.2017 klo 12.00 - 16.00
Hotel Santa Claus, Rovaniemi


EnnakointiAreenassa kuullaan ja keskustellaan tulevaisuuden haasteista, odotuksista ja mahdollisuuksista sekä tulevaisuuden tekemisestä.

Päivän teemoja alustavat biohakkeri Teemu Arina ja Sitran asiantuntija Nuppu Stenros.

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät EnnakointiAreenan tapahtumasivulta. Tervetuloa mukaan!
 

 

Tulevaisuustiedon lähteitä

Ennakointia ja tulevaisuutta käsitteleviä aineistoja löytyy nykyään helposti netistä. Tässä muutama valikoitu poiminta tutustumisen arvoisista tulevaisuustiedon lähteistä:

Blogitekstejä tulevaisuuden työelämän trendeistä

Lapin liiton ennakointikoordinaattori Päivi Holopainen on pohtinut tulevaisuuden työelämän trendejä osana Lapin maakuntauudistusta. Blogiteksteissä annetaan kolme vinkkiä tulevaisuuden työelämään valmistautumisesta.

Vinkki 1: Ketterää toimintaa ja uusia toimintamalleja
Vinkki 2: Vuorovaikutusta ja työtä, jolla on merkitystä
Vinkki 3: Tukka(ko) putkella kohti tulevaisuutta?


Ennakointikupla

Ennakointikupla on podcast, jossa keskustellaan ennakoinnista ja tulevaisuuksientutkimuksesta. Siitä miten tulevaisuuksista tiedetään ja miten niitä muokataan heidän kanssaan, jotka tulevaisuustyötä tekevät. Ennakointikupla-podcastin tuottaa Mikko Dufva, joka toimii tutkijana Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä ennakoinnin parissa. Tutustu Ennakointikuplan jaksoihin osoitteessa ennakointikupla.fi.


Sitran Tieto päätöksenteossa - Tulevaisuuden vuorovaikutusmalleja etsimässä -tilaisuustallenne

Tilaisuudessa julkaistiin Sitran kesällä 2017 toteuttama Tieto päätöksenteossa -sidosryhmäkyselyn tulokset, jonka avulla on kartoitettu suomalaisten toimijoiden näkemyksiä tiedon ja päätöksenteon välisen vuorovaikutuksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lisäksi tilaisuudessa esiteltiin kiinnostavia esimerkkejä sillanrakennuksesta tiedon ja päätöksenteon välille ja käytiin dialogia siitä, minkälaista asiantuntijuutta nykypäivän yhteiskunnallinen päätöksenteko tarvitsee tuekseen. Pääset katsomaan tallenteen tästä linkistä (klikkaa Liity tapahtumaan -painiketta).  

 

Lapissa yrityksillä uskoa tulevaisuuteen

Syksyn 2017 alueelliset kehitysnäkymät-katsaus on julkaistu - ks. tarkemmin Lapin ELY-keskuksen tiedote ja katsaus kokonaisuudessan  Lapin Luotsi sivustolta

Koko maan näkymistä luettavissa:
Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote: Vientiteollisuus vetää kaikkia alueita kasvuun
Alueelliset kehitysnäkymät 2/2017 (TEM toimialapalvelut)

 

Aluetilaisuus EUn tulevaisuudesta

Euroopan komissio järjestää yhteistyökumppaniensa kanssa korkeantason keskustelutilaisuuden EU:n tulevaisuudesta Helsingissä 11.10.

Seminaarin päätilaisuutta seurataan videoyhteyden välityksellä Rovaniemen aluellisessa tilaisuudessa. Aluetilaisuudessa käydään myös omaa keskustelua EU:n tulevaisuudesta aluenäkökulmasta, jonka tiivistetyt näkemykset raportoidaan Helsingin päätilaisuuden yhteenvedossa. Keskusteluun osallistutaan myös mm. Twitter -seinän välityksellä.

Tilaisuuden loppuhuipennukseen jokainen voi osallistua omalla puhelimella – äänestämme yhdessä reaaliaikaisesti läpi Suomen ja mahdollisesti saamme jotain vastauksia EU:n tulevaisuutta käsitteleviin kysymyksiin.

EU:n tulevaisuutta käsittelevään keskusteluun voi osallistua alueellisten toimijoiden samaan aikaan järjestämissä tilaisuuksissa eri puolilla Suomea sekä sosiaalisessa mediassa (#MillainenEU).

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen (4.10. mennessä)  tämän linkin takaa http://luotsi.lappi.fi/eun-tulevaisuus .

Tervetuloa!

Toimialojen syksyn 2017 näkymät julkaistu

Elintarvikealan, Kaivosalan, Liike-elämän palveluiden, Luonnontuotealan, Matkailun, Puutuotealan, Terveys- ja sosiaalipalveluiden ja Uusiutuvan energian näkymät ovat nyt luettavissa.

Toimialojen syksyn 2017 näkymiin pääset tutustumaan linkistä:
Toimialojen näkymät -katsaukset 2017

Näytetään tulokset 1 - 5 / 106
Merkintöjä per sivu
Sivu 22